neděle 20. října 2019

Brněnské kavárny

Brno, to jsou pro mě hlavně kavárny. Tohle město má proslulé kavárny už z doby Rakouska-Uherska či první republiky, v posledních letech jich ale vyrostly jak houby po dešti desítky dalších. Před naší dámskou jízdou jsem udělala pečlivou přípravu a prošla několik short listů s výběrem těch nejlepších. Během víkendu jsme nakonec navštívily tyto čtyři:

Chez Catherine art a café - maličká a zastrčená kavárna ve Františkánské 15.
(https://www.facebook.com/brnoartcafe/). Moc příjemné prostředí, milá slovenská majitelka a provozovatelka, která dokázala i v 9 večer vyřešit naše hlady a chutě. Tady se nám líbilo asi nejvíc. 


 
 
 
 

4 pokoje (https://www.miluju4pokoje.cz/) ve Vachově ulici 45/6 - restaurace, bar, kavárna - záleží na tom, v kterou denní dobu přijdete. My jsme sem dorazily na snídani, protože tu otvírají už v 7 ráno (všude jinde nejdřív v 8:30, ale spíš i později) a měli jsme to skoro za rohem. Snídaně byla fantastická a slečna servírka velmi komunikativní. Překvapilo nás, kolik tu bylo kolem 8 ráno lidí...

 
 

SKØG Urban Hub na Dominikánském náměstí (https://www.skog.cz/) na mě vyskakovala snad z každého článku o brněnských kavárnách. Zvenčí působí nenápadně, uvnitř je to severský strohé a skoro industriální. Obsluha příjemná, dámské toalety originální, ale zas tak velký zážitek to nebyl. 


 
 
 
 
 
 

 
 

 
 

Poslední navštívenou kavárnou bylo Café Podnebí v Údolní 5 (http://www.podnebi.cz/home/), sem jsme vyrazily po divadle, protože jsme k tomu měly nějaké osobní důvody. Hodně hlučné na můj vkus, nenadchlo. 


 
 
 
 
 

Už se těším, až příště zase vyrazíme do Brna a podíváme se do dalších kaváren:-)

Žádné komentáře:

Okomentovat