pondělí 3. července 2017

Železniční muzeum v Lužné u Rakovníka

První prázdninovou neděli jsme si udělali výlet do železničního muzea v Lužné u Rakovníka.

"Muzeum Českých drah v Lužné u Rakovníka se již od roku 1999 zabývá údržbou a provozem historických kolejových vozidel, která po dlouhých letech ve službě dělají nyní radost železničním nadšencům i všem zájemcům o historii dopravy. Areál muzea je umístěn u železniční stanice Lužná u Rakovníka, v nádherné přírodě na okraji křivoklátských lesů. Ve zdejších sbírkách jsou k vidění jak parní lokomotivy různých kategorií a z různých období, tak i historické motorové lokomotivy, motorové vozy či ukázky technických zařízení na železnici. Pravidelně se zde také konají jízdy nostalgických vlaků, díky nimž můžete minulost drah nejen vidět, ale na vlastní kůži zažít. Vydejte se tedy za námi do Lužné a užijte si příjemný den s nádechem dob dávno i nedávno minulých."

Spousta vláčků a mašinek, pro děti tu jezdila jedna malá souprava z kladenských dolů, točna jak z ostrova Sodor:-) Fotogenické a pro fanoušky železnice určitě super.

Mě to tu ale nějak nepřišlo úplně dobře zorganizované, například modelovou železnici jsme úplně minuli, protože nikde žádný pořádný orientační systém, nebo aspoň šipka, na tu dětskou železnici zase prodávali lístky jen u pokladny, což bylo poměrně daleko, když se měl člověk vracet, do vagonů se nesmělo. No jo, jsem náročný turista... 

Ale i tak celkem pěkné. 






















Žádné komentáře:

Okomentovat